IT’er en jurist

Met commerciële beroepservaring en verschillende functies in de IT in haar zak, haalde Eveline Kubbenga in 1994 haar rechtenbul.

No-nonsense contracten screenen en opstellen

Haar no-nonsense persoonlijkheid past perfect in de IT-wereld. Contracten uitonderhandelen en opstellen is haar met de paplepel ingegoten en nog steeds helemaal haar ding. Een een-tweetje de combinatie IT-kwesties en contracten.

Jurisprudentie schrijven

Tussen 2002 en 2007 heeft zij bij een bedrijfsjuridisch adviesbureau veel zaken bij de kantonrechter gedaan en daardoor aanzienlijke proceservaring opgedaan. Vanaf 2009 kwam daar spraakmakende ICT- en IE-gerelateerde rechtspraak bij.

Contractjurist, advocaat en mediator

Van 2007 tot 2014 heeft Eveline Kubbenga met haar eigen kantoor KUBBENGA-JURIDISCH naam gemaakt als dé contractjurist voor het bedrijfsleven. In 2009 beëdigd als advocaat volgde zij in 2011 een opleiding tot mediator bij het Centrum voor Conflicthantering.

Specialisatie ICT- en internetrecht

Eveline Kubbenga is gespecialiseerd in ICT- en internetrecht, waaronder het auteurs-, merken-, databank- en handelsnaamrecht. Op 3 oktober 2011 werkte zij mee aan een TrosRadar-uitzending over door Getty Images geclaimde auteursrechtinbreuken van stockfoto’s.

Lidmaatschappen om op de hoogte te blijven

Eveline Kubbenga is lid van de Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV), Vereniging voor Auteursrecht (VvA), Vereniging voor Burgerlijk Recht (VBR), de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR), Vereniging Informaticarechtadvocaten (VIRA)Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP) en Haarlems Juridisch Gezelschap (HJG).

Juridische visie delen op Netkwesties

Als ‘expert’ geeft Kubbenga regelmatig haar mening op Netkwesties, een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.

Share on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone